Opis przyrządzenia:

 

waga        1. Odmierz 6 g kawy (minimum) na każde 100 ml wody.

 

mlynek   2. Zmiel kawę średnio grubo na 0,7 - 0,8 mm.

 

drip3       3. Umieść drip na filiżance/szklance.

 

drip44. Umieść filtr w dripie, zalej go gorącą wodą, aby pozbyć się zapachu papieru.

 

drip5   5. Wylej wodę z filiżanki/szklanki. Wsyp kawę.

 

drip6 7. Wlej wodę (temp. 92-95 °C) na wysokość zmielonej kawy, odczekaj 30 sekund (tzw. preinfuzja - kawa bąbelkuje).

 

drip7 8. Zalewaj powoli wodą do oczekiwanej wielkości kawy - parzenie nie powinno przekroczy 2-3 minut.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl