Opis przyrządzenia:

 

waga              1.Odmierz 6g kawy (minimum)na każde 100 ml wody.

 

mlynek         2. Zmiel kawę średnio grubo na 0,7 - 0,9 mm.

 

 

chemex3                  3. Umieść filtr w Chemexie, aby pozbyć się zapachu papieru, zalej go gorącą wodą.

 

chemex4                   4. Wylej wodę, postaw Chemex na wadze i wyzeruj ją.

 

chemex5       5. Wsyp zmieloną kawę, zalej ją wodą (temp. 92-95 °C). Odczekaj 30 sekund (preinfuzja).

                                                   

chemex6        6. Wlewaj wodę stopniowo do oczekiwanej wielkości kawy. Parzenie nie powinno przekroczyć 3,5-4 minut.

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl