Opis przyrządzenia:

aeropres1         1. Włóż filtr do dolnej części Aeropressu, zalej gorącą wodą, aby zneutralizować zapach papieru. Następnie wylej wodę.

 

 

mlynek           2. Wsyp kawę (15 g), zmiel ją dość drobno na 0,4 - 0,6 mm.

 

aeropres3                  3. Wsyp kawę do Aeropressu.

 

aeropres4               4. Zalej wodą (temp. 92-95 °C) do poziomu kawy, odczekaj ok. 30 sekund.

 

aeropres5                 5. Teraz zalej wodą do pełna, odczekaj ok. 1 minuty.

 

aeropres6                         6. Zamontuj filtr, obróć Aeropress i postaw na filiżance.

 

aeropres7                        7. Powoli wyciśnij kawę przez Aeropress.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl